Fonda Xesc

El restaurant


La Fonda Xesc, construïda el 1730, ha estat sempre l’hostal de Gombrèn, en el qual s’allotjaven i menjaven els visitants. La família Rovira va comprar l’immoble l’any 1975, i la mestressa hi feia els seus guisats tradicionals. Després va arribar el seu fill, Francesc, que es va decantar pels plats elaborats, influït per les seves estades a establiments mítics, com l’antic Reno o Can Fabes, de Santi Santamaria, de qui va ser amic i admirador. Un parell de dècades després, Francesc i Meritxell, la seva dona, van començar a oferir la seva cuina, basada en productes de la terra, alhora pirinenca i moderna, amb tocs universals. Van obtenir una estrella Michelin el 2010.

El cuiner


  • Francesc Rovira

    Francesc Rovira

    Una cuina centrada en productes de la terra sotmesa a una actualització. S’experimenta amb ingredients tradicionals sense por de barrejar nous elements.

Fonda Xesc

  • Direcció

    Plaça Roser, 17531 Gombrèn
    www.fondaxesc.com
    +34 972 730 404

  • informació pràctica

    Tancat del 5 al 22 gener i del 20 al 30 juliol.

Consulta les teves estrelles