El Celler de Can Roca

El restaurant


El que es considera un dels restaurants més bons i influents del món és hereu d’una llarga tradició familiar, iniciada segles enrere a la vall del Llémena. Tanmateix, El Celler de Can Roca, fundat el 1986 pels germans Joan i Josep Roca, va ser establert just al costat de casa dels seus pares, Josep Roca i Montserrat Fontané, propietaris de Can Roca, un conegut bar-restaurant obert el 1967 a Taialà-Germans Sàbat, un barri popular a la perifèria obrera de Girona. Amb Joan als fogons i Josep de sommelier i cap de sala, l’equip s’amplià amb Jordi, el germà petit, que es va afegir al projecte el 1998 i es va fer càrrec de la part més llaminera.

Tots tres han aconseguit crear una cuina compromesa amb l’avantguarda, sense renunciar a la memòria i a l’essència de la cuina de la seva mare i de l’àvia Angeleta. El 1995 El Celler va ser reconegut amb la primera estrella Michelin; el 2002, amb la segona, i el 25 de novembre del 2009, amb la tercera. Aquell any la revista anglesa The Restaurant Magazine va situar Can Roca com el cinquè millor restaurant del món, d’una llista de 50. El 2010 van pujar fins a la quarta posició; el 2011, a la segona, lloc que també van ocupar el 2012 i el 2014. El 2013, El Celler va ser escollit com el millor restaurant del món. Jordi Roca, a més, ha estat triat com el millor pastisser el 2014.

El cuiner


 • Joan Roca

  Joan Roca

  El món dolç, el món líquid, el món salat; en Jordi, en Josep, en Joan. La cuina, la sala, la bodega; l’art, la tècnica, el diàleg. La llum, l’espai, les persones; l’objecte, l’instant, la mirada.

El Celler de Can Roca

 • Direcció

  Can Sunyer, 48, 17007 Girona
  www.cellercanroca.com
  +34 972 222 157

 • informació pràctica

  Tancat Nadal, Setmana Santa, agost, diumenge i dilluns.

AVANTATGES DEL PASSAPORT

Consulta les teves estrelles